-->

9 Mayıs 2011 Pazartesi

“Freestyle King 2”ye artık 15 günden daha az bir süre kaldı!

    
    22 Mayıs’ta Evin Delisi by Blast ana sponsorluğunda düzenlenecek olan organizasyonda 16 MC büyük ödüle ve Freestyle Kralı unvanına erişmek için aşağıda belirttiğimiz kurallar çerçevesinde kıyasıya kapışacak. 2011 yılının en önemli Hiphop olayı olan Freestyle King 2 için hazırlanan tanıtım jingle’ı ve jingle için özel olarak yapılan animasyon videoyu da ayrıca sizlere sunuyoruz. Jingle’ın seslendirmesi yarışmanın sunucusu Serdar Sağlam (Kazem) tarafından yapıldı. Video animasyonu ise Tahir Duran’a ait. Geri sayım başladı!



Yarışma Kuralları:
01. Eşleşmeler için kura çekimi yarışma günü, herkesin gözü önünde yapılacak ve eşleşen isimler pano'da yerini alacaktır.
02. Finale kadar olan kapışmaların süresi 45 saniye olacaktır. Finalde ise MC'ler 1 dakikalık süreye sahip olacaklar.
03. Finale kadar olan kapışmaların tümü 2 raunt üzerinden yapılacaktır. Böylelikle her MC kapışma başına 2 söz hakkına sahip olacaktır. Final kapışması ise 3 raunt üzerinden yapılacak.
04. Direkt olarak kapışılan kişiye argo kelimelerin kullanımı serbest olmasına rağmen kişinin ailesine yönelik hakaret içeren kelimeler yarışmadan diskalifiye olma sebebidir. Bunun yanı sıra tehdit, şantaj gibi söylemde bulunan MC’ler uyarı alacak, tekrarı halinde de diskalifiye edilecektir.
05. Ünlü isimlerin şarkılarından veya sözlerinden alıntı yapan MC’ler direkt olarak elenecektir. MC’lerin Freestyle’ı %100 orijinal olmak zorundadır.
06. Her kapışma sonucunda kazananı seyirci belirleyecektir. Seyircinin tepkisine göre kazanan belli olacak ve sunucu tarafından açıklanacaktır. Eşitlik veya kararsızlık gibi durumlarda bir tur daha kapışma yapılacaktır.
07. Kapışmaların sonunda kaybeden MC sevgi, saygı kuralları çerçevesinde kazananı tebrik etmek zorundadır.
Sponsorlar
Evin Delisi by Blast
Türkiye'de Rap müzik denince ilk akla gelen isimlerden birisi şüphesiz ki Ceza. 2011 senesinde Ceza tarafından piyasaya sürülen "Evin Delisi" isimli tekstil markası FK2'nin ana sponsorluğunu üstlendi. Hiphop giyim konusunda Türkiye'deki eksikliği kapatmayı planlayan marka, Türkiye genelinde bir çok mağazada satışa sunulacak.
Ecler DJ Divison
Dünyanın ilk DJ mixerlerini üretmesi ve kurulduğu günden beri profesyonel audio konusunda dünyanın en iyi markalarından biri olma özelliğine sahip olan Ecler Elektronik üretimde 45. yılını kutlamakta. Uluslararası düzeyde performans gösteren üst düzey sanatçıları bünyesinde toplayarak bir takım oluşturan Ecler ülkemizden de bu takıma Dj ilker Aksungar'ı dahil etti ve İlker Aksungar'ın ekipman sponsoru oldu. Hiphoplife Freestyle King 2'ye teknik ekipman sponsor desteği sağlayan Ecler yarışmanın finalistlerine de çeşitli ödüller verecek.
x4tune Extreme Shop
ABC Distribution tarafından 2007 yılında kurulan x4tune, Kadıköy ve Şaşkınbakkal’da olmak üzere iki şubesiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Genel olarak kaykay ürünleri, ayakkabı, alternatif giyim, paten ve şapka, kemer gibi aksesuarlar bulabileceğiniz x4tune, bağlı bulunduğu ABC Distribution, VOX ve DVS ayakkabı ve giyim markalarının yanı sıra birçok kaykay ve paten markasının ürünlerini de satışa sunuyor. x4tune Extreme Shop, Hiphoplife Freestyle King’te birinci ve ikinci isimleri çeşitli ürünleriyle ödüllendirecek.
Joygame.com
Hiphoplife Freestyle King 2, Türkiye’nin en popüler multiplayer online oyun ve eğlence merkezi Joygame.com’un katkılarıyla düzenleniyor. Bünyesinde barındırdığı en iyi MMO oyunlarına kolay ulaşım sağlaması ve içeriğinin sadece eğlenceye yönelik olması sayesinde 5.000.000’un üzerinde üye sayısına sahip. 2.000.000’un üzerinde online oyun kullanıcısının aktif olarak takip ettiği portal yakın zaman içerisinde birçok MMORPG oyununu da bünyesine katmayı planlıyor.
Mekan & Bilet
İstanbul Live, eski adıyla Studio Live geçmiş dönemlerde Rap konserlerine iştirak eden isimlerin iyi bildiği bir mekan. Hatırlanacağı üzere Hiphoplife Boom ve Freestyle King gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapmıştı. Birçok önemli ismin albüm tanıtım konserlerine de ev sahipliği yapmış olan İstanbul Live, 22 Mayıs’ta kapılarını Türkiye’nin yeni Freestyle Kralı’nın belirleneceği organizasyon için açacak.
Freestyle King 2’nin giriş ücreti 15 TL olarak belirlendi. Ön satış veya çeşitli bilet satış sitelerinden organizasyon biletlerini satın almak mümkün değil. Organizasyona gelen izleyiciler 22 Mayıs günü kapı girişinde biletlerini satın alabilecekler. Organizasyonda 18 yaş sınırı bulunmuyor.
Yeni "Freestyle King" Adayları ve Ödüller
Yarışma için yapılan başvurular değerlendirilmeden önce ilk etapta bir önceki organizasyonda yer alan 16 isme ve şu anda piyasada aktif olan, söz sahibi isimlerin birçoğuna teklif götürüldü. Bir önce ki organizasyona katılan isimlere yaptığımız tekliflere bir çok isim olumlu bir geri dönüş yapmadı, bu yüzden yeni yetenekleri organizasyona dahil etmek için başvuru formunu yayınladık. Freestyle King 2'ye katılan isimlerin birçoğu yeteneğiyle ön plana çıkmaya başlayan ve yeni yeni kitlelerini oluşturan isimler. Bu bağlamda o gün gösterecekleri iyi performans veya olası bir şampiyonluk müzik hayatlarını yeniden şekillendirmelerinin yolunu açabilir. Türkiye’nin yeni “Freestyle Kralı” adayları ve şehirleri alfabetik şu şekilde:
Ais (Ankara)
Allame (Eskişehir)
Arslantürk (Bursa)
Beta (İstanbul)
Despo (İstanbul)
Flowart (İstanbul)
Joker (Eskişehir)
Kamufle (İstanbul)
Kaplan (İstanbul)
Knockout (Antakya)
Lanet (İstanbul)
Lugal (İstanbul)
No1 (Denizli)
Sehabe (Aydın)
Selim Muran (İstanbul)
Taha Player (İstanbul)
Rekabetin hat safhada olacağı, zorlu kapışmalar sonucunda yarışmanın galibi olan MC, Türkiye’nin yeni “Freestyle Kralı” unvanını Da Poet’ten devralacak ve 2.000 TL’lik nakit para ödülünün sahibi olacak. Bunların yanı sıra organizasyon sponsorları da finalistlerin başarılarını ödülleriyle taçlandıracak.
Organizasyon ana sponsoru Evin Delisi by Blast finalistlere hediye çeki verecek. Ecler DJ Division ise yarışmanın galibine NUO 2.0 Professional Mixer, ikincisineBattle Bag hediye edecek. x4tune Extreme Shop ise yine yarışmanın finalistlerini birer adet Vox marka ayakkabı ile ödüllendirecek.
DJ & Sunucu
DJ İlker Aksungar
Türkiye’de yeni nesil DJ’ler arasında ilk akla gelen isimlerden olan DJ İlker Aksungar, Bugüne kadar Türkiye ve Dünya çapında bir sürü organizasyon ve konserde DJ’lik yaptı. Solo performanslarındaki başarılı kariyerinin yanı sıra Rap müzik denildiğinde Türkiye’de ilk akla gelen isimlerden Ceza ile birlikte 2007 yılından bu yana beraber çalışan İlker Aksungar, ayrıca kurucusu olduğu Dazzle Records adlı label'dan prodüksiyonlarını da yayınlamakta.
Serdar "Kazem" Sağlam
Hatırlayacağınız üzere ilk yarışma “Hiphoplife Freestyle King”in de sunuculuğunu üstlenen Serdar “Kazem” Sağlam şu an Show Radyo'da sabah programı yapıyor. Amatör müzik geçmişine de sahip olan Kazem ayrıca yıllarca yayın yapan ve Hiphop Müzik Ödülleri gibi çeşitli organizasyonlara imza atan RadyoRap’in kurucusu ve sahibi.
Tarih: 22 Mayıs Pazar
Mekan: İstanbul Live
Adres: Hüseyin Ağa Mah. Atıf Yılmaz Cad. Ağa Cami Sok. No:17 Kat:4 Taksim/İstanbul
Saat: 13:00-18:30
Giriş: 15TL. Biletler Yarışma Günü Kapıda Satılacaktır.
Not: Yaş Sınırı Yoktur!
İletişim: fk2@hiphoplife.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder